Vereniging KansPlus

KansPlus is een landelijk belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. KansPlus is de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking met ongeveer 50 ledengroepen, 6.000 leden en ruim 1000 vrijwilligers. De ledengroepen van KansPlus organiseren regelmatig lokale activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten voor alle leden. Daarnaast ondersteunt KansPlus ook cliĆ«ntenraden via VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap. Op de website van de landelijke vereniging is nog veel meer informatie te vinden.

 

KansPlus Nieuwe Waterweg

KansPlus Nieuwe Waterweg werd in 1954 opgericht als Helpt Elkander Vlaardingen, dat via VOGG KansPlus is geworden.

We houden wekelijks diverse vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, met bezoekers uit met name de gemeentes Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Plezier en gezelligheid staan voorop, het is een plek waar mensen met een beperking zich fijn voelen. 

Onze activiteiten:
Maandagavond CLUB!
Woensdagavond Creaclub
Country Linedansen op vrijdagavond
KansPlus Sportief op vrijdagavond
De jaarlijkse KansPlus Vakantie


KansPlus draait voor de volle 100% op vrijwilligers, die enthousiast hun best doen voor de vereniging. Helaas is er altijd een tekort aan vrijwilligers. Bekijk onze vacatures.

 

Stichting Vrienden van de Voggel

Financieel is de vereniging afhankelijk van subsidiegevers en donateurs. Ook helpen de vrijwilligers & leden bij de collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Een groot deel van de opbrengst mogen wij voor onze activiteiten gebruiken.
Stichting Vrienden van de Voggel is hiervoor speciaal opgericht. Alle inkomsten worden gebruikt voor activiteiten ten gunste mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nieuwe Waterweg. Onze stichting is ANBI erkend. Lees hier verder.