KansPlus Nieuwe Waterweg vindt de privacy van bezoekers van deze site erg belangrijk en wil met deze verklaring enige informatie geven.
Dit is een aanvulling op onze huisregels

KansPlus Nieuwe Waterweg

Wij zijn een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij organiseren vrijetijdsactiviteiten en zijn betrokken bij  belangenbehartiging en hulp aan familieleden van mensen met een verstandelijke beperking.

Communicatiemiddelen

KansPlus Nieuwe Waterweg maakt gebruik van diverse communicatiemiddelen om onze club te promoten:

 • Website
 • Facebook, twitter en eventuele andere social media
 • E-nieuwsbrief
 • Lokale kranten, nieuwswebsites en aanverwant
 • Papieren communicatie (flyers, brieven, etc)

Privacy

Om bovenstaande zaken te kunnen gebruiken is het verzamelen van contactgegevens belangrijk. Wij verzamelen zaken zoals naam, adres, telefoonnummers, e-mailadressen en andere algemene informatie. Online proberen we deze te beperken tot gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het doel. Bijvoorbeeld voor de e-nieuwsbrief wordt alleen naam en e-mailadres gebruikt.

Offline worden gegevens uitgebreid met gegevens zoals welke activiteiten iemand bezoekt, wie zijn familie (contactpersoon met name) is, en informatie over de instelling waar iemand woont.

Medische gegevens worden niet opgeslagen, enkel tijdelijk indien dit een belangwekkend doel heeft. 

Website

Onze website wordt gebruikt om informatie en nieuws over onze vereniging en/of doelgroep te delen met de buitenwereld. Ook gebruiken we het om toekomstige activiteiten te promoten, waaronder met een agenda.

Op onze website maken we gebruik van Google Analytics, om oa het aantal bezoekers te kunnen meten.
Verder zijn er koppelingen met social media, zoals Facebook en Twitter. 

De website biedt u de mogelijkheid om mails te versturen. U kunt zich registreren om donaties te kunnen doen, registratie is hierbij niet verplicht.

Nieuwsbrief & social media

Wij versturen nieuwsbrieven naar mensen die zich hiervoor hebben opgegeven en naar mensen die gebruik maken van onze activiteiten (of aan diens wettelijk vertegenwoordigers). U kunt zich ten alle tijden uitschrijven met hulp van de link onderaan de nieuwsbrief.

Op social media kunt u ons volgen, dit is vrijwillig en u kunt zich altijd afmelden. 

Openbaar maken van foto's en persoonlijke info 

Op onze activiteiten worden foto's en soms kleine filmpjes gemaakt. Foto's worden in sommige gevallen online gezet en kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld nieuwsberichten. Bij bezwaar tegen een foto kunt u contact opnemen via onderstaand e-mailadres. De foto zal dan zo spoedig mogelijk verwijderd worden.  

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met ons.

KansPlus Nieuwe Waterweg is onderdeel van de landelijke vereniging KansPlus.

Kennis- en adviescentrum

Het Kennis- en adviescentrum van KansPlus is hét adviesorgaan wat klaarstaat voor vragen van individuele leden, bestuursleden, vrijwilligers en cliëntenraden. Als niet-lid kunt u eenmalig voor een hulpvraag terecht bij het Kennis- en adviescentrum.

Individuele vragen van leden

Ouders, broers, zussen en andere verwanten kunnen terecht bij de advieslijn met vragen met betrekking tot de zorg en ondersteuning van hun kind, broers of zus.

 • Heeft u een moeizame relatie met de begeleiders van uw kind en wilt u advies?
 • Heeft u vragen over wonen of het PGB?
 • Wilt u weten hoe het zit met de zorgzwaartepakketten?
 • Bent u op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin?

De medewerkers van het Kennis- en adviescentrum kunnen uw vraag beantwoorden of u op weg helpen.

Cliëntenraden

De advieslijn bedient ook de cliëntenraden die zijn aangesloten bij VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap van KansPlus. Leden van cliëntenraden, hun coaches, vertegenwoordigers en andere betrokken bij zeggenschap kunnen terecht met alle vragen over zeggenschap en medezeggenschap. Voor meer informatie over VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap van KansPlus, kunt u terecht op www.vraagraak.nl

Contact

Het Kennis- en adviescentrum is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 uur


Telefoon: (030) 236 37 50
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op www.kansplus.nl

Lid worden

Wilt u lid worden van de verenigng? Naast ondersteuning van het Kennis- en adviescentrum ontvangt u ook het kwartaalblad Pluspunt, waarin veel nieuws & actualiteiten staat rond de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Klik hier om lid te worden.

Het tijdelijke coronaprotocol van KansPlus Nieuwe Waterweg

 • Bezoek van activiteiten is op eigen risico
  Wij kunnen geen enkele garantie geven. Een virus is onzichtbaar. Er zijn helaas geen wondermiddelen die het buiten de deur kunnen houden.

 • Bij klachten blijf je thuis
  Heb je klachten die op corona lijken, dan blijf je thuis. Niet alleen is er altijd risico dat je besmettelijk bent, andere mensen voelen zich nog erg onveilig als mensen aan het hoesten of niezen zijn. Dit geldt zowel voor bezoekers als vrijwilligers.

 • Bij klachten sturen wij je terug naar huis
  Mocht een bezoeker zonder vooroverleg toch met klachten naar ons toe komen, dan moeten we hem/haar helaas terug sturen, of op laten halen. Natuurlijk zullen we de veiligheid van de bezoeker niet in gevaar brengen: wij zullen iemand buiten laten wachten tot het vervoer er is.

 • Wij proberen zoveel als mogelijk te luchten
  Luchten helpt altijd iets, helaas zijn moderne gebouwen zo goed geïsoleerd dat perfect luchten niet mogelijk is.

 • Registratie van bezoekers
  Alle bezoekers van onze clubs worden in kaart gebracht, zodat wij weten met wie wij contact moeten opnemen. Dit hadden wij voor corona al ingesteld, vanaf nu zullen wij hier nog strenger op gaan letten. Het inschrijfformulier kan je hier invullen.

Mocht je toch verdere vragen hebben, dan kan je contact met ons opnemen.

KansPlus organiseert diverse vrijetijdsactiveiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens deze activiteiten gelden de volgende huisregels

 1. Het doel is dat iedereen het gezellig heeft. Pesten, ruzie maken en dergelijk negatief gedrag zullen wij niet toestaan. Bij klachten zullen wij indien noodzakelijk contact opnemen met de wettelijk vertegenwoordiger / begeleiders van instelling.

 2. Wij accepteren geen sexueel overschrijdend gedrag. Mocht KansPlus dit opmerken, dan zal altijd contact opgenomen worden met de wettelijk vertegenwoordiger / begeleiders van instelling.

 3. Deelnemers worden in onze administratie geadministreerd. Wij zullen hiervoor een formulier overhandigen, in te vullen door ouders/wettelijk vertegenwoordiger. (download bijlage of vul digitaal in)

 4. KansPlus zorgt voor voldoende begeleiders bij door haar georganiseerde activiteiten; de vrijwilligers zijn in bezit van een verklaring omtrent gedrag.

 5. Bezoek aan onze activiteiten is altijd op eigen risico. Dit geldt onder meer voor:
  a. Gevolgen van medische problemen, zoals bijvoorbeeld een epilepsie-aanval of medicijngebruik. Indien er belangrijke zaken zijn, dan kan contact opgenomen worden met ons secretariaat.
  b. Incontinentie: Onze vrijwilligers kunnen mensen niet verschonen.
  c. Schade of kwijtraken van kleding en overige bezittingen. Indien kostbare spullen mee worden genomen, kan deze in bewaring worden gegeven aan een vrijwilliger. Door jassen/kleding te voorzien van naamkaartjes kan verwisseling voorkomen worden.

 6. Er kunnen tijdens activiteiten van KansPlus foto’s gemaakt worden. Deze foto’s worden geplaatst op onze website en kunnen tevens gebruikt worden voor persberichten/ informatiemateriaal. Om praktische redenen kunnen hierbij geen uitzonderingen gemaakt worden. Wel kan achteraf om verwijdering gevraagd worden.

 7. In en rond ons clubgebouw is roken verboden.

 8. Lidmaatschap van KansPlus is geen vereiste van deelname aan onze activiteiten.

 9. Voor bepaalde activiteiten is inschrijving en betaling vooraf verplicht. Bij annulering door KansPlus zal restitutie van betaalde contributie plaatsvinden. Verdere restitutie is in principe niet van toepassing.

 10. Voor specifieke activiteiten kunnen aanvullende regels worden opgesteld, zoals bijvoorbeeld voor de jaarlijkse vakantie.

 11.  Tijdens de covid-19 uitbraak geldt tijdens activiteiten het Coronaprotocol.
 12. Bij problemen / vragen / onduidelijkheden kan altijd contact opgenomen met ons secretariaat.

De huisregels zijn ook als PDF beschikbaar: klik hier.

 

Aanvullende abonnementsvoorwaarden

Onderstaande abonnementsvoorwaarden gelden voor mensen die een abonnement en/of lidmaatschap voor de clubs van KansPlus Nieuwe Waterweg / Stichting Vrienden van de Voggel hebben afgesloten:

 1. De abonnementsgelden worden jaarlijks vooraf gefactureerd door Stichting Vrienden van de Voggel.

 2. Facturen dienen betaald te worden binnen 14 dagen.

 3. Abonnementskosten kunnen jaarlijks gewijzigd worden, dit wordt vooraf gecommuniceerd via website en e-mail.

 4. Betaalde abonnementskosten worden niet geretourneerd; uitbreiding of wijzigen van activiteiten kan in onderling overleg. Bij tussentijds lidmaatschap zullen aangepaste tarieven gelden.

 5. Consumptiekaarten van 10 en 20 punten zijn via onze website, secretariaat en op clubavonden verkrijgbaar.

 6. In enkele gevallen kan extra eigen bijdrage gevraagd worden, zoals voor de BINGO en andere speciale activiteiten. Deze kosten zullen vooraf worden doorgegeven en zijn ook betaalbaar via consumptiepunten.

 7. Incidenteel deelname aan andere clubs kan buiten abonnement om met contact geld worden afgerekend

 8. Voor alles wat niet is opgenomen in de abonnementsvoorwaarden beslist het bestuur van Stichting Vrienden van de Voggel

 

Subcategorieën

Binnenkort

2 dec
Sporten in de Polderpoort
Datum vrijdag 02-12-2022 19:30 - 20:30
7 dec
Creaclub
woensdag 07-12-2022 19:00 - 21:00
9 dec
Countrydansen
vrijdag 09-12-2022 20:00 - 22:00
12 dec
CLUB!
maandag 12-12-2022 19:00 - 21:00
14 dec
Creaclub
woensdag 14-12-2022 19:00 - 21:00

Nieuws