KansPlus organiseert naast veel vaste activiteiten ook speciale activiteiten.In de voorbereiding van deze avonden/dagen is behoorlijk wat organisatie nodig. Spullen moeten gekocht worden, uitnodigingen gemaakt worden, vrijwilligers geregeld worden. En nog veel meer.

Wij zoeken mensen die één van de volgende activiteiten zou willen helpen organiseren. Denk hierbij aan:

 •  Sinterklaasfeest
 • Kerstfeest
 • Eindfeest
 • Bioscoopbezoek
 • Bowlen / Midgetgolf / etc
 • Bezoek voetbalwedstrijd
 • Nieuwjaarsreceptie
 • Vrijwilligersavond
 • Ledenavond

Op sommige van deze eenmalige activiteiten zijn ook extra vrijwilligers nodig die tijdens deze dagen willen helpen, met begeleiden, met tafels klaar zetten, enzovoor enzovoort.

Heb je dus niet tijd om geregeld te kunnen helpen, maar kun je wel af en toe een dag of een avond? Meld je dan aan!

KansPlus Nieuwe Waterweg organiseert heel veel vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.
Dit kunnen ze alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Wil je helpen?

Vacatures

Communicatie

Al hele lange tijd zijn wij op zoek naar iemand die sterk is in communicatie. Vind  je het leuk om persberichten te schrijven? Of vind je het leuk om contact met pers (lokale kranten, tv, radio en websites) te leggen? Of ben je juist goed in het ontwerpen van folders, flyers en andere middelen?  Wil je contacten leggen met instellingen in de zorg? Of juist met andere verenigingen in deze regio?
Voor elke vereniging is het belangrijk dat iedereen bekend is met de vereniging, het is een gebied waar KansPlus Nieuwe Waterweg nog niet zo sterk in is, dus wij zijn blij met elke hulp op dit gebied. Je hoeft dus niet alles te kunnen!
Meld je nu aan!

Sponsoring & Donateurs

Sponsoring is een manier om extra financiele middelen te vergaren, waarmee KansPlus activiteiten kan blijven uitvoeren, of zelfs kan uitbreiden. Jouw taak zal worden om nieuwe sponsors en donateurs te zoeken, natuurlijk met hulp van mensen die de vereniging goed kennen. Kwaliteiten: Overtuigend, enthousiast je verhaal kunnen doen!

Penningmeester

Financiele zaken goed regelen zijn een must voor elke vereniging. Ook voor de onze. Wij hebben een goede penningmeester, maar aangezien deze ook veel andere taken uitvoert in de vereniging, zouden wij hem het liefst willen ontlasten. Wij zoeken iemand die aantoonbaar goede financiele skills heeft. Opleiding en werkervaring in het zelfstandig voeren van een financiele administratie is een pre.

Webmaster

Onze website draait op Joomla. Ben jij daar kenner in en wil je ons helpen om de website te beheren? Geef je dan op.
Heb je daar geen kaas van gegeten, maar wil je wel helpen om berichten op de website te plaatsen? Ook dan kunnen we je zeker gebruiken. Natuurlijk krijg je uitleg hoe je dit moet doen.

Belangenbehartiger

Wil je graag opkomen voor mensen met een beperking? Dit kan door in gesprek te gaan met de politiek (gemeenteraden), met instellingen. Ook vragen van ouders beantwoorden. Bij de landelijke vereniging aan de bel trekken als iets niet goed gaat. Natuurlijk kan je ook op individuele basis belangen van gehandicapten behartigen, maar als onderdeel van belangenvereniging KansPlus kun je waarschijnlijk veel meer bereiken!
Zit je al in een clientenraad, ouderraad, of iets dergelijk? Meld je dan ook aan, want we kunnen van elkaar leren.

KansPlus Nieuwe Waterweg organiseert heel veel vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.
Dit kunnen ze alleen dankzij vele vrijwilligers, die de avond begeleiden.

Mensen met een beperking zijn vaak op zoek naar wat extra persoonlijke aandacht. Mensen die met ze praten, die ze helpen als ze hulp nodig hebben. Dit maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk.

Heb je interesse?

Vacatures:

CLUB!

Op maandagavond is er een soos / CLUB! avond. Op deze avond is je taak om te helpen bij spelletjes (sjoelen, darts, tafelvoetbal, of bordspellen),  ondersteuning bieden bij de computers (ze op weg helpen als iets niet lukt). Ook wordt er gekleurd, muziek gedraaid. CLUB! is bijna elke maandagavond van 19:00 uur tot 21:00. Meer informatie over CLUB!

Creaclub

Op woensdagavond is er een creaclub. Centraal staan dus allerlei creatieve dingen. Er worden veel wenskaarten gemaakt, maar ook geregeld speciale dingen van cupcakes versieren tot kerststukje maken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Heb je creatieve ideeen?  Meld je dan snel aan! Meer informatie over de Creaclub.

Sporten

Elke 14 dagen wordt er op vrijdagavond in sportcentrum De Polderpoort een sportavond georganiseerd. Er wordt gevoetbald en andere balspellen, of men is druk bezig in de fitness ruimte. Wil je helpen? We zoeken momenteel weer een vaste vrijwilliger en een invaller.
Meer informatie over KansPlus Sportief

Speciale evenementen

Een aantal keer per jaar houden we ook speciale activiteiten. Kerstsstukje maken, bezoek aan evenementen, bowlen, bioscoopbezoek, bezoek aan voetbalwedstrijden. Dit zijn dus geen vaste activiteiten, maar het zijn wel activiteiten waar we extra vrijwilligers voor nodig hebben. Zeker als je beperkte tijd beschikbaar hebt, is dit een goede optie om toch ons te kunnen helpen. Meld je aan!

Naast al deze vacatures zijn er nog veel meer vacatures. Lees verder en kijk of je ons organisatorisch wat meer kan helpen.

Wil jij je inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking? Zou je een activiteit voor mensen met een beperking willen organiseren?

Of zoek je gewoon een leuke vrijetijdsbesteding, waarbij je ook wat nuttigs voor de maatschappij kunt betekenen?

KansPlus Nieuwe Waterweg zoekt veel extra vrijwilligers. Haast op elk gebied zijn wel mensen nodig.

Voorbeelden van mensen die we zoeken:

 • Organisatie van speciale activiteiten (feesten, uitjes)
  - Sinterklaasfeest
  - Kerstfeest
  - Eindfeest
  - Bioscoopbezoek
  - Bowlen / Midgetgolf / etc
  - Bezoek voetbalwedstrijd
  - Nieuwjaarsreceptie
  - Vrijwilligersavond 
  - Ledenavond
  - De collecte Fonds Verstandelijk gehandicapten

 • Organisatie / bestuur
  - Communicatie (publiciteit! naamsbekendheid van de vereniging!)
  - Sponsoring
  - Penningmeester (jaarcijfers, budget, subsidieaanvragen, etc)
  - Webmaster
  - Belangenbehartiger

 • Overige vacatures- Bardienst draaien tijdens activiteiten
  - DJ voor speciale avonden / feestjes
  - Computer en audio-installatie beheren
  - Collecteren voor  Handicap-NL (50% van de opbrengst is voor onze clubs)

 Het belangrijkste is dat wij alle hulp kunnen gebruiken!

Heb je interesse? Stuur ons een e-mail!

Binnenkort

2 dec
Sporten in de Polderpoort
Datum vrijdag 02-12-2022 19:30 - 20:30
7 dec
Creaclub
woensdag 07-12-2022 19:00 - 21:00
9 dec
Countrydansen
vrijdag 09-12-2022 20:00 - 22:00
12 dec
CLUB!
maandag 12-12-2022 19:00 - 21:00
14 dec
Creaclub
woensdag 14-12-2022 19:00 - 21:00

Nieuws