Elk jaar gaat een groep van ongeveer 26 mensen met een beperking op vakantie.

Tijdens deze vakantie worden allerlei leuke dingen gegaan. Zo wordt er een pretpark bezocht, bezienswaardigheden in de omgeving bekeken. 

De vakantie is van vrijdag tot vrijdag, dus je bent een hele week week. Dit alles onder begeleiding van ervaren vrijwilligers van KansPlus Nieuwe Waterweg.

Wil je meer informatie over de vakantie? Stuur ons dan een mail.

 

Dagevents

Gedurende het jaar hebben we ook allerlei leuke dingen die we doen. Zo gaan we naar een groot countryfestival en wordt mee gedaan een een groot voetbaltoernooi in Tilburg.

Voetbaltoernooi TilburgOp zondag 25 mei was het al vroeg druk in het clubgebouw aan de Broekweg in Vlaardingen. Om 7 uur zouden wij namelijk met 5 auto’s vertrekken naar Tilburg om daar deel te nemen aan het jaarlijkse Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi!

Het team van Kansplus bestond uit 9 voetballers en 1 keeper. Ook was Andre mee als supporter. Dit team werd begeleid door 9 vrijwilligers waaronder onze coach Margo.

Per ronde speelde er 4 voetballers en 1 keeper 8 minuten op het veld. Doordat wij een groot aantal voetballers bij ons hadden kon er veel gewisseld worden.

Na de voorrondes is er in overleg met de organisatie besloten om van ons grote Kansplus team 2 teams te maken namelijk Kansplus 1 en Kansplus 2. Op deze manier konden onze voetballers vaker voetballen en moesten we daardoor minder lang wachten. Vanaf de kant werd het spelende team enthousiast aangemoedigd door het andere team.

Tussen de wedstrijden hadden we korte pauzes, waarin we nog goed voor onze spelers en vrijwilligers gezorgd. Zo werd er meerdere keren drinken gehaald en hebben we als lunch patat gekregen.
We hoefde ons ook niet te vervelen in de pauzes, want er was een hoop te beleven op het terrein. Zo kwam er een feestteam optreden waarbij er gedanst kon worden, was John de Wolf aanwezig, waarmee op de foto werd gegaan en zijn er nog verschillende ouders en familie komen kijken.

Het weer was prachtig en de sfeer was gezellig en ontspannen. Er zijn een hele hoop doelpunten gescoord ook een hele hoop ballen tegengehouden door onze keepers Fred en Mustafa. Waardoor het op de prijsuitreiking nog spannend werd!

Bij de prijsuitreiking zijn we 13e (KansPlus 1) en 11e (KansPlus 2) geworden. Een hele prestatie waar wij supertrots op zijn. Ook hebben wij nog een hele leuke prijs gewonnen, namelijk die van sportiefste coach! Margo heeft deze gewonnen en wij zijn het hier helemaal mee eens!

De gehele dag liep uit waardoor we een uur later klaar waren bij de prijsuitreiking. Traditiegetrouw gingen we na het toernooi opzoek naar een Mac Donalds om daar met z’n allen te eten voordat we terug naar Vlaardingen toe gingen.

De mevrouw achter de kassa schrok wel een beetje van onze bestelling. 19 menu’s waaronder 13 Big Mac’s en later nog is 19 ijsjes.

De terugweg verliep rustig. Zo rustig dat er zelfs een aantal lagen te slapen in de auto en dat er niet zo hard meer werd meegezongen met de muziek in de auto.
Wel was het snel later geworden dan dat van te voren aangegeven was, volgende keer zullen we alle ouders waarschuwen en nog belangrijker: zullen we zorgen voor een extra opgeladen telefoon.

Het was een hele gezellige, positieve en zonnige dag! Een groot feest waar we graag volgend jaar weer bij aanwezig willen zijn!

Ik wil de vrijwilligers en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten nadrukkelijk bedanken. Zonder deze hulp kunnen deze uitstapjes niet gefinancierd en begeleid worden.

Nieuws

VM - Currencies Selector

Open Donaties

 x 

Winkelwagen is leeg